pondělí 19. června 2017

Malý letní štěk: Úvaha do plavek



Je vedro. Je zkouškové. Převratné myšlenky a lehký styl došly.



Tak, jako se děje každým rokem, i toto léto dorazilo parné léto. Osobně nemám toto roční období příliš ráda. Kromě množství pylu se totiž vzduch tetelí převážně vedrem, za což považuju všechny teploty nahoru od pětadvaceti ve stínu a dvaceti na slunci. Jedinou výhodou vysokých teplot vzduchu je příjemná teplota vody v rybnících, ve které se jako správný člen naší rodiny dokážu ráchat téměř neomezeně dlouho.
Asi nikomu, kdo kdy otevřel nějaký zpravodajský internetový portál a oddělením „Pro ženy“, „Krása a tipy“ a podobným neuniklo, že léto je očividně i pro ostatní ženy obdobím utrpení a těžkých zápasů. Kromě rad, jak zatočit s nepříjemným pocením, roztékajícím se make-upem a zapařeným zadkem se vyrojí i spousta článků nabízejících zaručený recept, jak na poslední chvíli zhubnout do plavek.
Poslední z vyjmenovaného mě vždy zaráží. První důvod je ten, že každým rokem přes zimu projdou mé pracně vybrané bikiny nějakou záhadnou proměnou, při které povolí guma a rozpadne se látka, takže když už bych měla nějak upravit svou váhu, aby ze mě ty titěrné kousky oblečení nepadaly, bylo by to tak o třicet kilo směrem nahoru. Druhým důvodem je fakt, že existuje mnohem rychlejší, elegantnější a vždy proveditelné řešení. Například já do plavek nikdy hubnout nemusím. Prostě si koupím větší.
Připouštím, že najít v Tescu ta jediná osamocená elka v záplavě esek může chvíli trvat, ale nejvýš tak za hodinu odcházíte s plavkami, které vám svými lemy nevytváří pneumatiky navíc a ještě ponechávají místo na všechny ty zmrzliny a drinky na pláži. A jelikož jsou obchody klimatizované, nemusíte řešit ani odtékající make-up, takže to máte dva v jednom. (Případně i tři v jednom, pokud trpíte na zadek.)
Je léto, je vedro, je třeba zůstat cool.
So don’t worry, ladies. It’s All About That Bass.

4 komentáře: